h Dolar 32,3330 % 0.24
h Euro 35,0943 % 0.24
h Altın (Gr) 2.296,58 %0,85
h Ons Altın 2.212,70 %0,83
h Bitcoin 2289403 %1.21293
a

Büyükşehir Belediyesi Kepezaltı Hayvan Bakım Evi Hakkında Soruşturma Başlattı

“ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVAN BAKIMEVİ GERÇEKLERİ!..” Başlığı ile Candost facebook sayfasında ( linki görmek için tıklayınız )  21.08.2019 01:48 tarihli yayınlanan gönderiye göre Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepezaltı Hayvan Bakımevinde hayvanlara zulüm edildiği iddaa edildi Antalya Haber Gündemi muhabiri Rıfat Çomar konuyla ilgili Candost ile iletişime geçerek konunun detaylarını istedi bunun üzerine Candost yetkilisi 2 aydır konuyu Büyükşehir e iletmek istediklerini fakat bir türlü sesini duyuramadıklarını belirtti, konuyla ilgili detaylı bilgileri alan Antalya Haber Gündemi muhabiri olayı acilen Büyükşehir yönetimine görsel içerik ve detayları ile birlikte iletti ve Büyükşehir konu hakkında soruşturma başlattığını sosyal medya hesapları üzerinden bu şekilde duyurdu;

(Büyükşehir Belediyesi İnstagram Sayfası)

Gerekli soruşturmanın başlatıldığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturma sonucunda konuyla ilgili sorumluluğu tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem yapılacağını belirtti.

Konuyla ilgili facebook sayfasında paylaşılan görsellerin gerçekliği araştırıldığını belirtirken bu görüntülerin bizleride derinden etkilediğini belirtmeden edemeyeceğiz…

Candost Facebook sayfasının paylaşımı şu şekilde;

Gelen ihbar ve belgeler üzerine başladığımız araştırmada, içeride yaşanan gerçeklere ve can dayanmayacak görüntülere ulaştık. Bir süredir süren araştırmada sessizliğimizi korumak ve dayanmak çok zordu. Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına iletilmek üzerine sunduğumuz dosyaya rağmen bir gelişme kaydedilmediği gibi, kafeslerine kimyasal madde dökülerek yakılmış olan köpeklerin durumu artık son nokta oldu. Belediyeden bir çözüm beklemenin anlamsız ve daha fazla can kaybına mal olacağını anlamış olduk.
İlk resimlerde bakımevinin morguna birçok ölü hayvanın cansız bedenlerinin adeta çöp gibi atıldığını görmektesiniz. Morgda çekilmiş görüntüde görülen semaver ve gıda kolisi bize vatandaşın koli içerisinde yaralı ve hasta durumda teslim ettikleri hayvanların, alındığı gibi morga atıldığını düşündürdü. Bu kadar fazla sayıda hayvanın aynı gün nasıl öldüğüde ayrı bir tartışma konusu.
Sonraki resimlerde ise kafeslerine yatarken döküldüğü düşünülen, Veteriner Hekimin kimyasal olduğundan şüphelendiği madde sebebi ile çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan köpekleri göreceksiniz. Sonrasında da ziyaretçilerin giremediği bölümlerde ki hayvanların yaşam koşullarını, önlerinde mama ve su yerine dışkılar bulunduğunu, dışkıların her yerde yosunlaşacak kadar uzun zaman temizlik yapılmadığını ve hayvanların tutulduğu iyileşmelerine olanak sağlamayacak kafeslerde zayıflık ve bakımsızlıktan ne halde olduklarını göreceksiniz.
Mevcut yetkililerin görev süresi boyunca, bakımevinde yaşananlar olumsuzluklar konusunda bir çok şahit bulunmakta. Şahitlerin yaşadığı ve tanık olduğu çarpıcı iddialar (Henüz resmi bir soruşturma sonuçlanmadığı için iddia demek zorundayız.) mevcut. 
Şahitlerin yazılı ve izinli sundukları ses kayıtlarında dikkat çektikleri noktalar gerçekten hayret verici. O kısmı Savcılığa bildirerek soruşturulmasını talep edeceğiz.
İddialar şahitlerin dinlenmesi ve soruşturma neticesinde netleşecek ve sizlerlede paylaşacağız. Ancak gözümüzle gördüğümüz ve bildiğimiz kesin olan gerçekler var ki bunlara susmamız mümkün değildir. Hayvanların tutulduğu acımasız ağır ve kötü koşullar, kafeslere her ne ise dökülen madde ile köpeklerin yaralanmış olması, morga bir gün içerisinde çöp gibi atılmış bir sürü kedi köpek cesedi ve tabiki hiç birimizin alınmadığı bölümde mamasız susuz dışkı içinde tutulan şartları sebebi ile iyileşmesi mümkün bile olmayan canlarımız.
#AntalyaBüyükşehirBalediyesi Başkanı #MuhittinBöcek ‘den sorumluları bir an önce görevden almalarını ve bakımevlerinde sorumluluklarında bulunan canlılara yapılan bu zulme ivedilik ile son vermelerini, bakımevindeki çeteleşmiş bu grubun yerine, canlıyı seven yetkili ve personeller almalarını istiyoruz.

Candost Facebook Sayfası

[ad_2]

https://youtu.be/pl48EfBRet0

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.