h Dolar 32,5725 % 0.3
h Euro 34,9071 % 0.3
h Altın (Gr) 2.442,63 %0,17
h Ons Altın 2.334,84 %-0,13
h Bitcoin 2058962 %-0.30475
a

Mahsur kalan iki güvercinin kurtulmasını sağladılar, elleriyle su içirdiler

Antalya’da bir apartmanın 4. kat cam balkonunda mahsur kalan iki güvercin itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Güvercinlerin kurtarılmasını sağlayan ve kapakta su veren öğretmen çift ise büyük mutluluk yaşadı.

Olay, saat 11.30 sırasında Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi 709 Sokak üzerindeki 4 katlı bir apartmanda meydana geldi. Karşı binada yaşayan emekli öğretmen Havva-Ali Bayık çifti 4. kat balkonda iki güvercinin çıkamadığını ve mahsur kaldığını gördü. Kendi imkanlarıyla görevli ya da daire sahibine ulaşıp güvercinleri çıkarmak isteyen Bayık çifti kimseye ulaşamadı. Güvercinlerin bir hayli bitkin olması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbarla adrese polis ve itfaiye ekipleri geldi. 4. kata merdivenle ulaşan itfaiye eri, tehlikeye rağmen güvercinleri yakalamaya çalıştı. Güvenliğini sağlayan sepetten inip balkona çıkan itfaiye eri, camla duvar arasına sıkışan güvercinlere ulaştı. Sağlıklı olan güvercinin birini doğaya bırakılırken, diğeri ise çuvalla indirildi. Çalışmaları merakla izleyen Bayık çifti ise büyük mutluluk yaşadı. Bayık çifti, pet şişe kapağında bitkin güvercine su içirdi. Çift, besleme yaptıktan sonra güvercini doğaya bırakmak üzere bölgeden ayrıldı.

 

“Çok mutlu olduk”

Camda mahsur kalan kuşların çıkma şansı olmadığını belirten Ali Bayık, “Bu hayvanları ölmesine razı gelemezdik, kurtulmasını istedik. Onun için mücadele verdik. 2 güvercin vardı. Biri uçtu ama diğeri bitkindi. Orada ölürlerdi, çıkma şansları yoktu. İşimizi bıraktık, yardımcı olduk. Besleyip doğaya salacağız. Durumlarına çok üzüldük. Kurtarıldı, biz de çok mutlu olduk. Doğasında yaşamaya devam ederler” dedi.

Kaynak: İHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.