h Dolar 32,4504 % -0.15
h Euro 34,8290 % -0.15
h Altın (Gr) 2.441,26 %0,23
h Ons Altın 2.337,84 %0,27
h Bitcoin 2046781 %-2.47321
a

MATSO, üyelerini fiyat etiketi yönetmeliğiyle ilgili bilgilendirdi

Manavgat Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, fiyat etiketi yönetmeliği değişikliğinin işletmeler ve tüketiciler için önemli olduğunu kaydederek oda üyelerini bilgilendirdi.

MATSO ve Antalya Ticaret İl Müdürlüğü iş birliği ile lokanta, restoran, kafe, pastane gibi oda üyesi işletmelere yönelik Fiyat Etiketi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Fiyat Etiketi Yönetmeliği Değişiklikle 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara konulmasının zorunlu hale geldiğini belirterek, üyelerin bu konuda sıkıntı yaşamaması için toplantıyı organize ettiklerini söyledi.

Başkan Güngör, “Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre; tarife ve fiyat listelerine ilişkin ’Fiyat Etiketi Yönetmeliği Değişikliği’ hakkında yapılan bu toplantı ile üye işletmelerin tam ve doğru olarak aydınlatılması amaçlamaktadır. 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle beraber tüketicilerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde daha iş yerine girmeden tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanarak, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının en üst seviyede korunması ve olabilecek mağduriyetlerin engellenmesi hedefleniyor” diye konuştu.

Tüketicilerin, satın almadan önce mal ve hizmetlerin nitelikleri ile fiyatları konusunda doğru ve eksiksiz bilgilendirilmelerinin önemine vurgu yapan Başkan Güngör, bunun hem işletmeler hem de tüketici için önemli olduğunu söyledi.

Toplantıda Antalya Ticaret İl Müdürlüğü uzmanları tarafından fiyat etiketi ile ilgili bilgilendirme yapılarak 1 Ocak 2024 itibari ile lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde fiyat listesi ve menülerin iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstünde, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde olacağı kaydedildi. Uzmanlar konuyla ilgili detaylı bilgiler aktardı. İnteraktif ve verimli geçen toplantıda katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.

MATSO Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıya MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Başkan Yardımcısı Ali Özen, 17. Meslek Komitesi Başkanı Habip Yıldız ve oda üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.