h Dolar 32,2213 % -0.03
h Euro 34,9712 % -0.03
h Altın (Gr) 2.430,42 %-0,23
h Ons Altın 2.344,01 %-0,72
h Bitcoin 2183979 %-0.75783
a

Dereye düşen yavru yılkı atı böyle kurtarıldı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yaşayan Yusuf Yıldırım’ın, atıyla Kızılcadağ Mahallesi’nde çıktığı doğa gezisinde dereye düşen yavru yılkı atını kurtarma anı kameralara yansıdı. Dereden çıktıktan sonra annesini emen yavru tay, doğal ortamında yaşamını sürdürmeye devam etti.

Korkuteli ilçesi Mamatlar Mahallesi’nde ailesiyle birlikte ikamet eden fotoğrafçı Yusuf Yıldırım, doğal yaşam izlerinin kolayca görülebildiği Kızılcadağ Mahallesi’ne doğada özgürlüğün simgesi yılkı atlarını izlemeye gitti. Gezi sırasında dereye düşen yavru atı gören Yıldırım, tayın başında bekleyen anne yılkı atıyla yavru yılkı atının olduğu bölgeye yaklaştı. Yavru tayın başında bekleyen annesini sakinleştirmeye çalışan Yıldırım, tayı kucağına alarak dereden çıkardı. Tayı kurtarmasının ardından tayı almaya gelen aile bireyleri, kalabalık halde gezen yılkı atları ile bölgeden ayrıldı. Kurtarma sırasında yaşadığı anı görüntüleyen Yıldırım, çektiklerini sosyal medya hesabında “Tay kurtarma operasyonu” başlığıyla paylaştı. 168 bin kez görüntülenen video, 2 bin 106 farklı hesap tarafından paylaşıldı.

 

“Dört nala geliyorlar, kaç Yusuf”

Çektiği videoda yaban atlarını izlemeye gittiğini ve dereye düşen tayı gördüğünü aktaran Yusuf Yıldırım’ın, taya zarar vermesinden korkan anneyi sakinleştirdiği görüntüler yürekleri ısıttı. Görüntülerde Yıldırım, yılkı atına, “Gelme, kurtaracağım” şeklinde seslendikten sonra “Eğer mesafeyi kurtarırsa tayı kurtaracağım ama gelirse tehlikeli şeyler olabilir” diyerek, yavru tayın düştüğü dereye yaklaşıyor. Tayı yakından gören Yıldırım, yavru yılkı atına “Tatlılığına bakın, bekle bekle birazdan birlikte koşturacağım sizi” diyor ve tayı kucağına alarak, dereden çıkartıyır. Tayı kurtaran Yıldırım, annesini çağırıyor, ardından taydan annesine seslenmesini istiyor. Kalabalık bir grubun geldiğini gören Yıldırım’ın, “Annene seslen gelsin, gel takip et beni, hadi yine iyisin. Almaya geliyorlar, baban geliyor kesin. Dört nala geliyorlar, kaç Yusuf” dediği anlar tebessüm uyandırdı. Videonun sonunda yavru tayın annesine kavuşup emmesi ve anne yılkı atının teşekkür ediyor gibi Yusuf Yıldırım’a bakışı da duygu dolu anlar yaşatırken, yavru tayı da alan aile kalabalık halinde gezen yılkı atlarıyla oldukları yerden ayrıldı.

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yusuf Yıldırım, “Ramazan Bayramı’nın birinci günü yılkı atlarını izlemeye çıkmıştım. Doğa fotoğrafçılığı ve video hazırlama işi yapıyorum. Yılkı atı yavrusunun dereye düştüğünü ve annesinin de başında beklediğini gördüm. Yılkı atı yavrusunun da çıkamadığını görünce annesiyle birlikte ikisine yardım edip, zorlu bir uğraştan sonra annesine teslim ettim ve gönderdim. Ertesi gün de onları mutlu bir şekilde kırlarda koşarken görmek, beni çok mutlu etti.” dedi.

Kaynak: İHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.