h Dolar 32,5038 % 0.08
h Euro 34,7826 % 0.08
h Altın (Gr) 2.496,26 %0,50
h Ons Altın 2.391,52 %0,54
h Bitcoin 2068152 %-1.91471
a

Kafe ve restoranların açılacağı tarih belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü’nden video konferans yöntemiyle yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne başkanlık etti. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, 1 Haziran’dan itibaren restoran ve kafe gibi yerlerin saat 22:00’ye kadar açılabileceğini söyledi. Erdoğan, eğlence mekanları ile nargile kafelerin kapsam dışı tutulduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

* 1 Haziran’dan itibaren restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, kaplıcalar saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışındadır.

* Turizm tesislerinin bünyesinde işletmeler saat sınırlamasına tabi değildir. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran’da hizmet vermeye devam edecek. Gelişmelere göre kapsamı ve saati ayrıca değerlendireceğiz.

* Plajlar, milli parklar, bahçeler 1 Haziran’da faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri de 1 Haziran’da açılıyor. Hayvan satış yerleri 1 Haziran, hipodromlar 10 Haziran’da yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır.

* Deniz turizmi balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır.

* Sürücü ve benzeri kurslar 1 Haziran’dan itibaren faaliyetlerine başlayabilecek.

* Açık havada konserler yine saat 24.00 ile sınırlı olmak üzere başlayabilecektir. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılı açıklamaları ilgili kurumlarımız kamuoyuyla paylaşacaktır.

* İdari izinde bulunan, esnek çalışma sisteminde olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak. Kreşler ve bakım evleri 1 Haziran’da açılacak.

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.