h Dolar 32,5038 % 0.08
h Euro 34,7826 % 0.08
h Altın (Gr) 2.496,26 %0,50
h Ons Altın 2.391,52 %0,54
h Bitcoin 2071549 %3.80388
a

Sel, dağdan getirdiği molozları seraların içine bıraktı

Antalya‘da dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur dolu ve hortum Kumluca ilçesinde seralarda hasara neden oldu. Kumluca ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde hortum seraları yıktı. Bazı seralarında plastik örtülerini yırttı. Gece yaşanan olayın hasarı gündüz ortaya çıktı.

Sarıcasu Mahallesi’nde ise aşırı yağıştan oluşan sel dağlardan getirdiği taş ve toprakları seraların içine biriktirdi. Sarıcasu Mahallesi’nde dolu bazı seraların içine kadar girerek dolu yığınları oluşturdu. Sel suları içinden geçen seraların içindeki ürünler zarar gördü. Afetten zarar gören çiftçiler, bu şekilde yağışı daha önce hiç görmediklerini, canlarını zor kurtardıklarını söylediler.

Recep Özdeş, yağmurla beraber dolu ve fırtınanın geldiğini ve selin seranın içinden geçtiğini söylerken, Salih Karatekin (66), “Bu yaşa kadar böyle bir şey görmedim. Göz gözü görmüyordu. Görüş derecesi 1 metreye kadar indi. Metrekareye 100 – 150 kilogram yağmur yağdı. Sel, dolu ile birlikte geldi” dedi. Üretici Cemali Bilkay, fırtına ve yağmurun akşam ezanından önce bölgeyi vurduğunu belirterek çok şiddetli olduğunu ve göz gözü görmediğini kaydetti. Selin dağdaki taşı toprağı seranın içine doldurduğunu söyleyen Bilkay, gördüğü manzarayla ilk kez karşılaştığını ifade etti.

 

Kapıya naylon (plastikÖrtü) topunu koymasaydık, kurtulamayacaktık

Döne Bilkay(35) ise canlarını kurtardıklarına şükrettiklerini belirterek evde mahsur kaldıklarını anlattı. Bilkay, “Gidecek yer bulamadık çocuğum ağlamaya başladı. Arabaya binelim dedik binemedik. Kaçacak yer aradık” dedi.

Kaynak: İHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.