h Dolar 32,5056 % 0.28
h Euro 34,5706 % 0.28
h Altın (Gr) 2.498,99 %0,65
h Ons Altın 2.391,85 %0,38
h Bitcoin 2011920 %-3.25616
a

İzmir’de madende patlama! Çok sayıda işçi göçük altında

İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre, göçük altında çok sayıda işçinin kaldığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine arama kurtarma, itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Patlamayla ilgili İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den açıklama geldi.

Olay, Kınık ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’ye ait kömür ocağında patlama meydana geldi.

ÇOK SAYIDA İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA

Grizu patlaması olduğu belirtilen olay sonrası İzmir ve Manisa’dan sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre, göçük altında çok sayıda işçinin kaldığı öğrenildi.

Olayda yaralanan işçilerle ilgili bakan ve kamu kurumlarından ise birbirinden farklı açıklamalar geldi.

FAHRETTİN KOCA: 9 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İzmir Kınık’taki bir maden ocağında, patlama sonrası meydana gelen göçükte 9 kişi yaralanmış, yaralılar 8 Acil Ambulansla hastanelere nakledilmiştir. İlk tespitlere göre yaralanmalar hafif düzeydedir. İzmir’e, bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi.

BAKAN DÖNMEZ: 22 YARALI VAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, “İzmir Kınık’taki maden ocağında meydana gelen kısmi göçükte yaralanan madenci kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybımız yok. 22 madencimiz hafif yaralı, yaralılarımız bölge hastanelerinde tedavi altına alındı” ifadelerini kullandı.

İZMİR VALİSİ: 22 YARALI

Patlamayla ilgili İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada, “İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu, Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerine yer verdi.

Vali Köşger, bir sonraki açıklamasında ise, “Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup; Göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır” dedi.

KINIK KAYMAKAMLIĞI: 35 YARALI VAR

Kınık Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise; “İlçemiz Polyak Eynez Madeninde meydana gelen maden kazasında şu ana kadar 35 yaralımız bulunmaktadır. Maden sahasında kurtarılmayı bekleyen vatandaşımız bulunmamaktadır. Can kaybımız yoktur” denildi.

CHP’Lİ ÖZEL’DEN UYARI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, madendeki göçükle ilgili, “Kınık’ta yaşanan maden kazasından etkilenen 50’ye yakın yaralı civar hastanelerde tedavi altında. Can kaybı yaşanmaması tek tesellimiz, tedavisi devam eden kardeşlerime acil şifalar diliyorum. Madenlerdeki iş güvenliği konusundaki uyarılarımızın bir kez daha altını çiziyorum” dedi.

TUNÇ SOYER: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Kınık’ta meydana gelen maden göçüğü bölgesine ulaşan itfaiye ekiplerimizin verdiği bilgiye göre biri ağır 35 işçi kardeşimizin yaralı olduğunu öğrendim. Ekiplerimiz bölgede, konuyu yakından takip ediyoruz. Yaralı kardeşlerimize acil şifa dilerim” dedi.

SENDİKADAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Bağımsız Maden İş Sendikası Temsilcisi Başaran Aksu ise, “Şu anda ne söylesek afaki olur. Kaç kişinin göçük altında olduğu, kaç yaralı olduğu, ölen olup olmadığı hakkında maden şirketi açıklama yapmıyor, bilgi vermiyor” dedi.

Hak İş Sendikası İzmir Bölge Başkanı Gültekin Şimşek de yaptığı açıklamada, “Ölen yok. 8 işçimiz yaralı. Ağır yaralı bilgisi gelmedi. İşçilerimiz Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerinde tedavi altında” dedi.

SOMA’DAKİ FACİANIN YAŞANDIĞI MADENE ÇOK YAKIN

Öte yandan Kınık kömür ocakları, daha önce facianın yaşandığı Soma’daki madenlere çok yakın bulunuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.