h Dolar 32,4927 % -0.16
h Euro 34,9316 % -0.16
h Altın (Gr) 2.439,85 %0,70
h Ons Altın 2.331,27 %0,68
h Bitcoin 2064404 %-2.31242
a

Afyonkarahisar-Antalya kara yolunda ulaşıma kar engeli

Afyonkarahisar’da etkisini artıran kar yağışı kenti kısa sürede beyaz örtüyle kapladı. Afyonkarahisar-Antalya karayolu kar nedeniyle TIR ve otobüslere kapanırken diğer araçların trafik akışı kontrollü sağlandı.

Afyonkarahisar’da saat 16.00’da etkisini artıran kar yağışı kısa sürede kenti beyaz örtüyle kapladı. Yaklaşık 2 saatte oldukça etkili olan kar yağışı tüm şehri beyaza boyadı. Kentin diğer illerle bağlantı yolları Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sayesinde kapanmadı.

Tatili ve kar yağışını fırsat bilen çocuklar ise aileleri ile birlikte parkta karın keyfini çıkardı.

100 ARAÇ 150 PERSONEL KARLA MÜCADELE EDİYOR

Kentin tüm bölgelerinde etkili olan kar yağışı, tedbirleri de beraberinde getirdi. Afyonkarahisar Valiliği İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 100 araç ve 150 personelden oluşan ekiple kar mücadelesine katıldı.

Kentin birçok noktasında kar nedeniyle araçlar maddi hasarlı kazalar yaşadı.

ULAŞIMA KAR ENGELİ

Afyonkarahisar-Antalya karayolu kar nedeniyle TIR ve otobüslere kapanırken diğer araçların trafik akışı kontrollü sağlandı. Yolda bekletilen TIR şoförlerinden Mehmet Çelik (50), Finike’den Sakarya haline portakal götürmek için yola çıktığını söyleyerek, “Buraya gelince polis yolu kapattı. Yolda kar ve kaza var diye burada bekliyoruz. Şu an eksi 6 derece. Arabada gıda maddesi olduğu için eksi 10’a, 11’de sıkıntı yaşarız. Buradaki arkadaşların hepsi sebze ve meyve taşıyor. Yolların bir an önce açılması gerekiyor” dedi.

‘ÇOCUKLAR İLE BİRLİKTE ÇOK MUTLUYUZ’

Afyonkarahisar’ın uzun zamandır kar yağmayan ilçesinde ise aileler karın keyfini çıkardı. Karın yağmasını fırsat bilen çocuklar sokaklara çıkarak; kartopu oynayıp tepsi ve poşetlerle kaydı. Kar özlemi çektiğini belirten Yusuf Hancer (37), “Sandıklımıza uzun zamandır kar yağmamıştı. Çoluk çocuk çok sevindik. Kartopu oynadık. Kızımla beraber kayıyoruz” dedi.

Çok mutlu olduklarını söyleyen Hasan Can Şahin (10), ise ”Uzun zamandır kar yağmıyordu. Biz çok sevindik. Kartopu savaşı yapıyoruz. Tepsinin üzerine oturuyoruz. Yukardan aşağı doğru kayıyoruz” dedi.

Kaynak: DHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.